Zapiekana karkówka z warzywami – Sylwia Socha i Emil Tyszko
Zapiekana karkówka z warzywami i serem – to danie mozna wykorzystać jako posiłek w trakcie dnia lub tak jak w naszym przypadku jako posiłek potreningowy.
Zapiekana karkówka z warzywami i serem
Składniki:
- 400 g karkówki
- 1 duży batat
- 2 szt papryki (żółta i czerwona)
- 1 cebula
- pół cukini
- 1 duży pomidor
- 20 ml oliwy z oliwek
- 100 g mozzarella
Sposób wykonania : Wszystkie warzywa kroimy w dowolny sposób i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Karkówkę podsmażamy i kładziemy na warzywa. Następnie wszystko przyprawiamy według uznania. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180*C i pieczemy 20-25 min. Pod koniec pieczenia posypujemy serem.
Porcja dla dwóch osób:
- 100g węglowodanów
- 60g białka
- 80g tłuszczu
TO MOŻE CI SIĘ PRZYDAĆ:
Powyższy tekst umieszczony na blogu www.Bodymania.pl objęty jest ochroną wynikającą z ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Właścicielem autorskich praw majątkowych jest Bodymania Sp. z.o.o. i S.K. Zastrzega się, że w rozumieniu art. 25 ust.1 pkt.1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, dalsze rozpowszechnianie powyższego tekstu opublikowanego na blogu www.Bodymania.pl jest zabronione niezależnie od celu w jakim rozpowszechnienie miałoby nastąpić oraz niezależnie od użytego środka przekazu.