Smaczne brownie z batatów
Brownie? Hmm… No tak – może tym razem coś innego niż lekki deserek na zasadzie shake’a czy sorbetu? Czasami mamy ochotę na coś słodkiego i zarazem solidnego, tak aby ugasić swój „słodyczowy pociąg”. Zazwyczaj sięgamy wtedy po ciasto (a przynajmniej Ci co mogą lub mają słabą wolę). Możecie wykonać przecież np. takie brownie, które będzie się mieściło w normach Waszych zaleceń żywieniowych! Katarzyna Majdan [Bodymania Team] poratuje Was przepisem:
Brownie z batatów – składniki
- 300g batatów
- 2 jajka
- pół szklanki oleju kokosowego
- pół szklanki kakao – ja dałam więcej
- 2-3 łyżki stewii lub słodzik w płynie 1 łyżka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Brownie – przygotowanie
Bataty należy obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać jajka i olej, wymieszać i dodać kakao, proszek do pieczenia oraz słodzik. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki kwadratowej lub okrągłej – nie za małej, wysmarowanej masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 30-35 min. Na wierzch zrobić polewę z ulubionego izolatu białka i mamy super posiłek! Smacznego!
Powyższy tekst umieszczony na blogu www.Bodymania.pl objęty jest ochroną wynikającą z ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. Właścicielem autorskich praw majątkowych jest Nutrimania Sp. z.o.o. i S.K. Zastrzega się, że w rozumieniu art. 25 ust.1 pkt.1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych, dalsze rozpowszechnianie powyższego tekstu opublikowanego na blogu www.Bodymania.pl jest zabronione niezależnie od celu w jakim rozpowszechnienie miałoby nastąpić oraz niezależnie od użytego środka przekazu.